Het Autonoom Warehouse

Mogelijkheden bij een autonoom & geautomatiseerd distributiecentrum

Bent u op zoek naar een autonoom en geautomatiseerd distributiecentrum?
Distributie en supply chain zit ons in het bloed. We zijn als jonge start-up ontstaan in de schoot van Colruyt Group en delen we hetzelfde DNA. We hebben ook de nodige kennis in huis. Gaande van design en ontwikkeling tot het bouwen en testen van volledige distributiesystemen waarbij efficiëntie en de medewerker steeds centraal staan.

Al onze opdrachten worden op maat gemaakt. Samen met u onderzoeken we welke vorm van automatisatie bij uw organisatie past. We zoeken steeds naar een evenwicht tussen budget (economic fit) en uw bedrijfsambities.

 

01

Automation Analysis

De mogelijkheden om stockage-, orderpicking- en consolidatieprocessen te automatiseren zijn vandaag talrijker dan ooit. Van hoogbouwmagazijnen met tienduizenden stockageplaatsen en volautomatische orderpicking tot kleinschalige robotica-oplossingen die op een slimme manier zorgen voor verbeteringen in efficiëntie, veiligheid en ergonomie van de logistieke medewerkers. Vanuit onze jarenlange ervaring met verschillende technologieën weten we dat automatiseren maatwerk is.

We bekijken dan ook graag samen met u welke oplossingen het beste aansluiten bij uw specifieke omgeving en noden. Als partner begeleiden we u graag vanaf het eerste idee tot ondersteuning na installatie.

2 personen met plan in logistiek centrum

02

Process Design

Automatiseren kan niet los gezien worden van een grondige kennis van de processen. Wat zijn de typische karakteristieken van producten en orders? Welke middelen en informatiestromen ondersteunen de fysieke stromen? Waar zitten vandaag de knelpunten en zijn de huidige processen klaar om in te spelen op toekomstige uitdagingen en opportuniteiten?

We zijn ervan overtuigd dat het analyseren en bestuderen van logistieke processen leidt tot een duidelijk inzicht in de belangrijkste bottlenecks en opportuniteiten. Vanuit deze informatie bekijken we waar automatisatie een cruciale rol kan spelen en/of waar verbeteringen mogelijk zijn door kleinere aanpassingen aan processen en infrastructuur.

03

Packaging

Indien uw producten moeten verpakt of herverpakt worden, kan automatisatie een enorme tijdswinst betekenen voor u en uw organisatie. Smart Technics kan op basis van de volume en vereisten (verschillende soorten vormen en maten) aanbevelingen maken.

 

04

Liquid Ice Containers

Het is belangrijk dat het transport van bevroren- en verse producten in de juiste temperatuursomstandigheden gebeurt. Wist je dat Colruyt Group met het oog op ecologie ondertussen al meer dan 8.000 liquid ice containers gebruikt voor het transport van zijn temperatuurgevoelige producten?

De 6 grote voordelen van LIC (liquid ice containers) :

  1. Meer laadruimte: doordat elke transporteenheid individueel tot de vereiste temperatuur kan gekoeld worden, beparen wij 12% laadvolume en kunnen we dus meer gekoelde producten vervoeren.
  2. Hergebruik: De opgewarmde LICs worden in het distributiecentrum geïnjecteerd met bevroren liquid ice. Het oude, warme liquid ice wordt opnieuw opgenomen in het systeem en gekoeld. Er gaat dus geen druppel verloren.
  3. Lange gebruiksduur: wij garanderen 48 u voor versproducten en 32 u voor diepvriesproducten. Dat zorgt voor een grote autonomie in de logistieke keten.
  4. Snel koel: ‘warme-retour’ containers worden ingekoeld (<30 min) en op die manier sneller in het logistieke process verwerkt.
  5. Gebruiksvriendelijk: we gebruiken een handig kliksysteem aan de deur zodat die niet kan dichtvallen.
  6. Milieuvriendelijk: minstens 73% minder impact op het klimaat ten opzichte van andere oplossingen.
  7. Hogere productkwaliteitsgaranties: er is geen kans op doorvriesverschijnselen van kwestbare producten.

05

Scallog: Scalable Solutions

De goods-to-person oplossing van Scallog maakt gebruik van autonome robots die verantwoordelijk zijn voor het aan- en afvoeren van mobiele stockage-kasten. Hierdoor wordt een breed gamma aan artikels op een beperkte oppervlakte gestockeerd en zullen wandelafstanden tijdens het orderpicken gereduceerd worden. Doordat robots, kasten en werkstations onafhankelijk van elkaar kunnen toegevoegd of verwijderd worden kan deze oplossing tijdens haar levensduur mee bewegen met uw activiteiten wat het makkelijk schaalbaar maakt.

Vanuit Smart Technics gaan we samen met u op zoek naar een design op maat van uw noden en bekijken we hoe deze oplossing geïntegreerd kan worden in uw bedrijfsprocessen.

06

Product Recognition

De technologie van product herkenning zit in volle ontwikkeling en niet enkel in winkels maar ook in logistiek. Binnen Smart Technics werken we aan allerhande toepassingen en technologieën met productherkenning en opvolging van stromen in een logistieke centra die toelaten tijd en resources uit te sparen. Deze kunnen naargelang de verwachtingen ook worden geïntegreerd in de aangeboden oplossing.

07

Digital Twin

Data als bouwblok in het distributiecentrum van de toekomst

In een supply chain omgeving is het belangrijk dat de flow van goederen op de meest optimale manier verloopt. Door bijvoorbeeld track-and-trace oplossingen en IoT sensoren toe te voegen in de processen, kunnen we veel beter opvolgen waar er bottlenecks ontstaan en hoe we deze kunnen voorkomen. We kunnen de stand van zaken van onze warehouses real-time opvolgen en bijsturen waar nodig. Maar daar stopt het niet, omdat we heel wat data historisch bijhouden, kunnen we ook nadenken over hoe we bepaalde processen kunnen optimaliseren, vaak met artificiële intelligentie. Door een Digital Twin te bouwen, kunnen we ook simulaties draaien, om zo meer dan ooit een omgeving te creëren waar efficiëntie naar boven komt.

Samen een project starten? Contacteer ons