De 24/7 self-service store!

Bent u op zoek naar een geautomatiseerde winkel of bedrijfskantine?
Als start-up zijn we ontstaan uit de schoot van Colruyt Group. We delen dus dezelfde DNA én hebben de nodige expertise in huis. Denk aan het ontwikkelen van designs en het testen van concepten in live omgevingen waarbij de eindklant steeds centraal staat.

Met onze retail oplossingen vergroten we het bereik aan winkelconcepten. Het wordt namelijk mogelijk om 24/7 beschikbaar te zijn zonder permanente aanwezigheid van winkelpersoneel te moeten voorzien. Dit creëert de mogelijkheid om nieuwe rendabele winkelformules te ontwikkelen.
Ook voor de klant wordt het een nieuwe winkelervaring met verhoogd gebruiksgemak: Wachten aan de kassa behoort tot het verleden.

 

01

Smart Fridge / Rack

Geen wachtrijen meer. Onmiddelijk afrekenen na het winkelen. Het kan met de compacte Smart Fridge oplossing! Het enige dat u nodig heeft, is één of meerdere Plug & Play-frigo’s (keuze tussen gekoelde of niet gekoelde kasten zijn mogelijk). Deze kunnen in een mum van tijd geplaatst worden met een bijbehorend geïntegreerd betaalsysteem of een apart, autonoom kassasysteem.

Onze oplossing creëert een aangename en efficiënte winkelervaring in compacte winkelomgevingen. Verschillende locaties lenen zich hiertoe, bv. kleine winkels, een bedrijfskantine, een sportclub, een wachtruimte, …

Check out Okay Direct

02

Check-Out

In de self-service store van de toekomst hoort uiteraard ook de afrekening.
Door de verschillende mogelijkheden van productherkenning krijg je aan de check-out een overzicht van je aankopen en reken je vlot af door te betalen met je betaalkaart of met de betaal-app op je smartphone. Wil je zelf geen betalingsactie meer uitvoeren na de aankopen? Dan kan je je aankopen koppelen aan een prepaidaccount, maandafrekeningen, … afhankelijk van het toepassingsgebied.

Zo investeren we momenteel ook in het frictieloos registreren van traditionele kassasystemen dankzij productherkenning in de Colruyt-winkels. Dat laat winkelmedewerkers toe om grote volumes te verwerken en handsfree te scannen zonder barcodelezer. Het resultaat: 75% van de producten kan 15% sneller geregistreerd worden.

03

Beveiligde toegang

Wil je een grotere winkel uitrusten met productidentificatie? Dan is een beveiligde toegang een absolute must!
Je krijgt op een veilige manier toegang tot de winkel met je unieke identificatie (loyalty card, een personeelbandje, een QR-code op je smartphone, …). De kasten of frigo’s open je makkelijk met dezelfde identificatie. Ook de betaling kan aan diezelfde identificatie gelinkt worden.

Met deze technologieën zijn er vervolgens allerhande variaties mogelijk. Wil je een tijdelijke shop op een festival of een compacte winkel op een bedrijventerrein? Alles is mogelijk. Ook hier kan Smart Technics de volledige integratie, incl. behuizing, voor zijn rekening nemen.

Beveiligde toegang OKay Direct

04

Product Recognition

De technologie van product herkenning zit in volle ontwikkeling. De voorbeelden spelen in op product identificatie met behulp van slimme schappen. Ondertussen werken we binnen Smart Technics ook aan allerhande toepassingen en technologieën met productherkenning en opvolging van stromen in de winkel die toelaten tijd en resources uitsparen. Deze kunnen naargelang de verwachtingen ook worden geïntegreerd in de aangeboden oplossing.

05

Digital Twin

Bij Smart Technics werken we aan de toekomst. We helpen bij het bouwen van toekomstgerichte winkels, logistieke centra en productiefaciliteiten. Meer dan ooit speelt data hier een belangrijke rol en dat is waar een Digital Twin jou tegemoet kan komen. Een Digital Twin, zoals de naam het zelf zegt, is een digitale kopie van een fysiek object. Een winkel, een product en zelfs een proces kan je digitaliseren door er data uit te halen.

Vaak starten we met een variatie aan innovatieve sensoren (Internet of Things) te plaatsen. Hierdoor zijn we in staat om in realtime en met grote nauwkeurigheid te zien hoe processen verlopen. Met deze data kunnen we processen opvolgen, automatiseren, maar ook voorspellingen en simulaties draaien.

Een retailer is een verzamelplaats van heel wat processen en systemen. Er zijn vaak zoveel dingen tegelijk bezig, dat het als store manager moeilijk is om het overzicht te houden en op het juiste moment, de juiste beslissingen te nemen. Door een digitale laag toe te voegen, zorgen we ervoor dat er heel wat keuzes vergemakkelijkt worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld live de stocksituatie opvolgen, we kunnen op basis van metingen productlocaties optimaliseren, via cijfers kunnen we de effectiviteit van marketing opvolgen en door heel wat indicatoren op te volgen, zorgen we ervoor dat we onze medewerkers de meest relevante taken laten uitvoeren op elk moment van de dag.

Samen een project starten? Contacteer ons